Lesk národného dedičstva: Objavte nadčasovú kolekciu Bohemian Treasures

S hrdosťou vám predstavujeme luxusnú kolekciu Bohemian Treasures, ktorá sa zrodila z našej dlhodobej túžby spojiť tradíciu česko-slovenského klenotníctva s národnými drahokamami. V jej srdci sa trblietajú české granáty a do olivova sfarbené vlatavíny, z ktorých naši pražskí zlatníci vytvorili sériu pôvabných šperkov s významným posolstvom. Táto jedinečná kolekcia nielenže oslavuje krásu prírodného geologického bohatstva, ale aj v sebe odráža lesk histórie.


Výroba šperkov z kolekcie Bohemian Treasures

Granáty a vltavíny: šľachtické drahokamy

Vltavíny rozprávajú príbeh starý bezmála pätnásť miliónov rokov, kedy na Zem dopadol meteorit a premenil treťohorné sedimenty v olivovo-zelený poklad. Tento drahokam je s českou pôdou neodmysliteľne spätý, pretože práve u našich susedov sa nachádza jeho hlavné nálezisko – konkrétne teda v južných Čechách a na južnej Morave. Názov vltavín je odvodený od najvýznamnejšej českej rieky, ktorá vstúpila do mnohých národných legiend, a tým aj medzi symboly tvoriace kultúrnu identitu.


Šperky s vltavínom

A medzi národné poklady, samozrejme, patrí aj český granát. Jeho obľúbenosť začala narastať predovšetkým v období renesancie a baroka – v 16. storočí si získal pozornosť na dvore Rudolfa II. Habsburského a existujú záznamy, podľa ktorých bol tento kameň súčasťou klenotov na dvore cisárovnej Márie Terézie. Tá dokonca v roku 1762 zakázala export surových granátov z českého územia, aby tým ochránila domáci monopol na ich ťažbu a spracovanie. Dnes tento červený drahokam sa vníma ako český národný kameň.


Šperky s českým granátom

Kým olivovo-zelené vltavíny nás očarujú hviezdnym pôvodom, ohnivo červené granáty predstavujú na poli mineralógie tradičnú českú šľachtu. Oba tieto drahokamy spája originalita, pôvab a elegantný dotyk dejín.

České šperky, ktoré rozprávajú dejiny

Kolekciu Bohemian Treasures sme navrhli pre ženy so zmyslom pre krásu, ktoré sa neboja do svojho štýlu premietnuť kúsok histórie. Zlaté šperky s vltavínmi a granátmi vybrúsenými do guľatého tvaru (round brilliant) spájajú moderné s tradičným a sú dokonalým vyjadrením českej hrdosti. Prstienky, náušnice a náhrdelníky vyniknú ako súčasť spoločenského outfitu, ale vďaka svojmu jemnému prevedeniu sa hodia aj na každodenné nosenie – do práce, do kaviarne alebo na návštevu ku kamarátke.

Šperky z kolekcie Bohemian Treasures

Ako kombinovať šperky s vltavínmi a granátmi

Kolekcia Bohemian Treasures má okrem hlbokej symboliky ešte jednu prednosť: zelená a červená sú dvojicou komplementárnych farieb (vo farebnom spektre ležia naproti sebe), ktoré spolu vytvárajú vizuálne príťažlivý kontrast. Preto sa vôbec nemusíte báť vltavíny a granáty kombinovať medzi sebou. Naopak! Tieto tradičné české drahokamy sa navzájom dopĺňajú, a to veľmi efektívnym spôsobom. Z psychologického hľadiska navyše toto spojenie predstavuje harmóniu medzi vášnivou energiou červeného odtieňa a pokojom, ktorý je typický pre zelené tóny.

Kolekcia šperkov Bohemian Treasures

Pár slov ku kombinovaniu:

    • Olivovo-zelené vltavíny a tmavočervené granáty sú samy osebe výrazné, takže buďte pri ich kombinovaní opatrní. Topánky, kabelku, šál a iné doplnky noste v odtieňoch, ktoré ladia s farbami daného kameňa.
    • Šperk s českým granátom sa bude romanticky snúbiť s ružovým outfitom, sofistikovaný nádych zase zaručí spojenie s decentnou námorníckou modrou.
    • Vltavíny prepožičiavajú netradičný šmrnc outfitu vo vínových, levanduľových alebo medených odtieňoch.
    • Ako granáty, tak aj vltavíny výborne vyniknú po boku jemných, neutrálnych farieb ako je béžová, sivohnedá, krémová, čierna či klasická biela.
      • Cluster náhrdelník s vltavínom, zafírom a diamantmi Edom
        Cluster náhrdelník s vltavínom, zafírom a diamantmi Edom
      • Cluster zásnubný prsteň s českým granátom a diamantmi Rosa
        Cluster zásnubný prsteň s českým granátom a diamantmi Rosa
      • Cluster náušnice s vltavíny, zafíry a diamantmi Alary
        Cluster náušnice s vltavíny, zafíry a diamantmi Alary
      • Cluster náhrdelník s českým granátom a diamantmi Edom
        Cluster náhrdelník s českým granátom a diamantmi Edom
      • Cluster zásnubný prsteň s vltavínom, zafírom a diamantmi Rosa
        Cluster zásnubný prsteň s vltavínom, zafírom a diamantmi Rosa
      • Cluster náušnice s českými granátmi a diamantmi Alary
        Cluster náušnice s českými granátmi a diamantmi Alary

Pozrieť si kolekciu Bohemian Treasures

Vyrobené v srdci Prahy

Kolekcia Bohemian Treasures vzniká v samotnom srdci Prahy pod rukami našich majstrov zlatníkov, ktorí do šperkov vkladajú českú invenciu a remeselný um. Ku každému kúsku pristupujú s vlasteneckou láskou. S rešpektom k českým prírodným zdrojom. A výsledok je fascinujúci – šperky Bohemian Treasures sú atraktívne, nadčasové a oplatí sa do nich investovať. U nás navyše pri ich kúpe získate automaticky nárok na pravidelné čistenie zadarmo a doživotnú záruku.

Výroba šperkov z kolekcie Bohemian Treasures v Prahe

A jedna dôležitá informácia na záver – vltavíny a granáty, s ktorými pracujeme, sú certifikované Českým gemologickým laboratóriom, čo garantuje ich prírodný pôvod.

Newsletter

Okrem článkov ponúkame aj množstvo akcií, zliav a súťaží.

Chcete o nich vedieť ako prvý? Stačí sa prihlásiť k nášmu newsletteru.

Emailovú adresu ste nezadali správne.

Musíte súhlasiť s podmienkami.

Témy, o ktorých píšeme

  • Čítať túto tému

    Všetko o šperkoch

  • Čítať túto tému

    Zásnuby

  • Čítať túto tému

    Všetko o svadbe

  • Čítať túto tému

    Ako na darčeky